Jídelníček 22.-26.4.2024.pdf 

 

ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍČKU

Seznam potravinových alergenů, které podléhají označování podle směrnice EU č. 1169/2011 článek 21 a Vyhlášky č. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:

1. Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda)

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich

7. Mléko a výrobky z něj

8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich